Wissel op tijd naar de winterbanden

Wissel op tijd naar winterbanden

De bladeren vallen van de bomen, het wordt regenachtig en de temperaturen dalen. De omstandigheden op en rond de wegen veranderen daarmee ook. Om maximaal voorbereid op weg te gaan is het daarom belangrijk te wisselen naar de juiste banden.

Waarom de banden wisselen naar winterbanden?

 

Winterbanden bieden extra veiligheid bij temperaturen van 7°C en lager op een nat of besneeuwd wegdek. Dit komt omdat het rubber van het loopvlak een andere samenstelling heeft dan bij een zomerband en ook bij lage temperaturen flexibel blijft. Ook heeft een winterband lamellen, kleine inkepingen in de profielblokken die voor meer grip zorgen bij het optrekken en remmen.

 

Kies de juiste band op het juiste moment! Maak nu een afspraak voor een voordelige bandenwissel.

bandenwissel

Wat is het verschil in remweg tussen zomer- en winterbanden?

 

Het voordeel van winterbanden bij koud weer (onder 7°C) is groot. Een auto op winterbanden die 100 km/u rijdt en op een nat wegdek remt, staat vier meter eerder stil dan dezelfde auto op zomerbanden. Dat kan het verschil zijn tussen wel of geen aanrijding.

 

Op sneeuw is het verschil nog groter. Rijdt u 50 km/u op winterbanden en remt u op sneeuw, dan staat u zelfs 28 meter eerder stil dan wanneer u nog zomerbanden rijdt. Wissel uw banden dus op tijd. Ga voorbereid op weg en investeer in uw veiligheid.

Plan voordelig uw bandenwissel afspraak in

 

U wordt voorzien van advies door experts op het gebied van banden, dit alles tegen een voordelig tarief. Uw banden opslaan? Bekijk en overleg de mogelijkheden.

bandenwissel
Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen